Recén chegados

Varetai. Protectora de espíritos

Varetai. Protectora de espíritos

Varetai. Protectora de espíritos

Alba De Evan Freijedo

Sete dentes de león

Sete dentes de león

Sete dentes de león

Ledicia Costas

Doces e lambetadas. Receitas con historia

Autor/a : Matilde Felpeto Lagoa

Un libro para ler, para aprender a elaborar doces e lambetadas e para gozar da cociña con todos os sentidos.

Partilla este libro

facebook twitter

Sinopse

Este é un libro para ler, para aprender a elaborar doces e lambetadas e para gozar da cociña con todos os sentidos. Desde que se comezou a empregar o mel para adozar e conservar alimentos, ou desde que empezaron a elaborarse con améndoa, cereais, leite, ovos, azucre, ata o descubrimento do cacao, do chocolate, da vainilla, da canela e de diversas froitas, transcorren séculos nos que, paralela á historia da humanidade, se vai forxando a historia da gastronomía. Estas elaboracións culinarias naceron ligadas a unha cultura, a un pobo, e outras foron creación dunha cociñeira ou cociñeiro, pero todas se espallaron polo mundo e perduran no tempo. Cada unha das receitas ten unha historia e unha evolución que se conta no libro. Matilde Felpeto ofrécenos máis de 50 deliciosas receitas con historia: desde a torta de Santiago ás filloas, desde as natas de Belém ao mousse de chocolate, desde a torta real de Allariz ao arroz con leite, desde a crema queimada ao tiramisú; mais tamén o pão-de-ló á charlota, os brownies, os melindres, o roscón de reis, a torta San Marcos ou o pudin de castañas, entre outras moitas.

  • Colección

    Gastronomía

  • Código

    1364024

  • I.S.B.N.

    978-84-1110-034-2

  • Publicación

    18/11/2021

  • Clasificación IBIC

    WBVQ

  • Formato

    Papel

  • Páxinas

    152

  • Tamaño

    23.5 x 20.5 cm

  • Colección

    Ensaio

  • Código

    1378632

  • I.S.B.N.

    978-84-1110-039-7

  • Publicación

    18/11/2021

  • Clasificación IBIC

    WBVS

  • Formato

    ePub

  • Colección

  • Código

  • I.S.B.N.

  • Publicación

    01/01/1970

  • Clasificación IBIC

  • Formato

Libros de Matilde Felpeto Lagoa

Gastronomía

Cocina gallega tradicional

Cocina gallega tradicional

Gastronomía

Cociña galega tradicional

Cociña galega tradicional

LIBRO X

O polbo e a súa cociña

O polbo e a súa cociña

Sobre a colección Gastronomía