Recén chegados

Retorno

Retorno

Retorno

María Reimóndez

Sonora

Sonora

Sonora

Chus Pato

Doces e lambetadas. Receitas con historia

Autor/a : Matilde Felpeto Lagoa

Un libro para ler, para aprender a elaborar doces e lambetadas e para gozar da cociña con todos os sentidos.

Partilla este libro

Sinopse

Este é un libro para ler, para aprender a elaborar doces e lambetadas e para gozar da cociña con todos os sentidos. Desde que se comezou a empregar o mel para adozar e conservar alimentos, ou desde que empezaron a elaborarse con améndoa, cereais, leite, ovos, azucre, ata o descubrimento do cacao, do chocolate, da vainilla, da canela e de diversas froitas, transcorren séculos nos que, paralela á historia da humanidade, se vai forxando a historia da gastronomía. Estas elaboracións culinarias naceron ligadas a unha cultura, a un pobo, e outras foron creación dunha cociñeira ou cociñeiro, pero todas se espallaron polo mundo e perduran no tempo. Cada unha das receitas ten unha historia e unha evolución que se conta no libro. Matilde Felpeto ofrécenos máis de 50 deliciosas receitas con historia: desde a torta de Santiago ás filloas, desde as natas de Belém ao mousse de chocolate, desde a torta real de Allariz ao arroz con leite, desde a crema queimada ao tiramisú; mais tamén o pão-de-ló á charlota, os brownies, os melindres, o roscón de reis, a torta San Marcos ou o pudin de castañas, entre outras moitas.

  • Colección

    Gastronomía

  • Código

    1364024

  • I.S.B.N.

    978-84-1110-034-2

  • Publicación

    18/11/2021

  • Clasificación IBIC

    WBVQ

  • Formato

    Papel

  • Páxinas

    152

  • Tamaño

    23.5 x 20.5 cm

  • Colección

    Ensaio

  • Código

    1378632

  • I.S.B.N.

    978-84-1110-039-7

  • Publicación

    18/11/2021

  • Clasificación IBIC

    WBVS

  • Formato

    ePub

Libros de Matilde Felpeto Lagoa

Gastronomía

Cocina gallega tradicional

Cocina gallega tradicional

Gastronomía

Cociña galega tradicional

Cociña galega tradicional

LIBRO X

O polbo e a súa cociña

O polbo e a súa cociña

Sobre a colección Gastronomía